România trimite o nouă echipă de salvatori în Turcia

O nouă echipă de salvatori și personal medical, pentru a ajuta la salvarea oamenilor afectați de cutremure, va fi trimisă în Turcia.

„Luând în considerare acțiunile autorităților române de monitorizare continuă a situației aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure și, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autoritățile turce, care solicită în continuare asistență internațională prin intermediul mecanismului european de protecție civilă, mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare, în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor, astăzi, 08.02.2023, cu aprobarea președintelui României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Hotărârea nou adoptată prevede următoarele:

-Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

-Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.

-Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

O altă echipă de salvare, formată din 58 de persoane și câini antrenați în căutări ,a ajuns deja în Turcia și a reușit să salveze doi oameni de sub ruinele unei clădiri prăbușite.

„Prima misiune a echipei de salvatori din România, în Republica Turcia. 2 persoane salvate de echipa RO-USAR de sub dărâmături! În zona indicată de autoritățile turce, echipa de salvatori români a acționat pentru identificarea și recuperarea unei familii (soț, soție și copil) surprinse sub dărâmături, în orașul Antakya.
După mai multe ore de intervenție integrată, echipa RO-USAR a reușit să extragă toate cele trei persoane, iar în urma acestei misiuni dificile, 2 persoane au fost salvate (cei doi părinți). Din nefericire, copilul de numai 10 luni nu a supraviețuit și a fost declarat decedat”, se arată pe pagina de Facebook a DSU.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.