RADET va opri furnizarea de căldură în apartamentele bucureştenilor

RADET
RADET se pregătește să bage căldură în calorifere

căldurăRADET București începe manevrele pentru a opri furnizarea de căldură în apartamente, a anunţat sâmbătă regia.

În cadrul acestor manevre pregătitoare au fost oprite CET Grozăvești și CET Progresul, consumatorii arondați acestor două centrale fiind preluați de celelalte CET aflate în funcțiune, precizează reprezentanții RADET.

Întreruperea permanentă a furnizării agentului termic pentru încălzire către consumatorii municipiului București va fi făcută, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, în funcție de evoluția temperaturilor. De asemenea, a fost oprită furnizarea căldură în toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociațiilor de proprietari.

Decizia este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10°C, între orele 18.00-06.00”.

Potrivit prognozei realizate de Administrația Națională de Meteorologie, pentru intervalul 18-19 aprilie, a fost anunțată o nouă răcire care va determina scăderea temperaturilor diurne până la 13-14 grade, iar începând cu 20 aprilie, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, fiind anunțate aproximativ 17-18 grade ziua și 5-6 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Pentru informații suplimentare, bucureștenii au la dispoziție numărul de telefon cu apelare gratuită din orice rețea: 0800.820.002.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here