vineri, iunie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimarul Galaţiului, Marius Stan, a fost găsit de ANI în stare de...

Primarul Galaţiului, Marius Stan, a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate

-

Marius StanInspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că primarul Galaţiului, Marius Stan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, deoarece a deţinut simultan funcţiile de edil şi administrator al unei firme.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Stan Marius s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de Primar al municipiului Galaţi şi administrator al SC Moldova Expedition SRL. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […]; funcţia de administrator […] la societăţile comerciale;”, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Primarul Galaţiului a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Marius Stan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...