Poluare în Bucureşti. Senzorii au înregistrat depăşiri de 900% în cazul particulelor de praf

Poluarea cu particule de praf în Capitală a atins un nou record. Rețeaua națională și rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri foarte mari ale poluării cu PM 2,5 și PM10 duminică noapte și luni dimineață.

Potrivit Digi 24, platformele airly.eu și aerlive.ro, care măsoară indicele de calitate a aerului cu date colectate de la senzorii din rețeaua națională, au raportat un nivel de poluare excesiv în București.

Astfel, în cursul nopții spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni – de la praf sau polen).

Luni dimineață, la ora 8:00, la stația de lângă Lacul Morii, erau raportate depășiri de 754% peste limita maxim admisă pentru PM2,5 – adică de 189 de micrograme pe metrul cub – față de limita de 25 µg/m³ admisă de Organizația Mondială a Sănătății. La PM10, senzorii înregistrau depășiri de 476% peste limita maxim admisă – adică 238 de micrograme pe metrul cub – față de limita de 50 µg/m³.

În cazul gazelor, depășirile peste limitele admise erau, în comparație cu particulele în suspensie, mai mici. Monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (‎NO2), ozonul (O3), dioxidul de sulf (SO2), hidrocarburile și plumbul depășeau între 5 și 28% nivelul maxim de poluare.

Poluarea din Bucureşti, Brașov și Iași, în analiză la Ministerul Mediului. Ce amendă usturătoare ar putea primi România

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.