luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPista Aeroportului Iaşi, inaugurată cu osanale ale lui Cristian Adomniţei pentru Relu...

Pista Aeroportului Iaşi, inaugurată cu osanale ale lui Cristian Adomniţei pentru Relu Fenechiu

-

Cristian AdomniţeiToată „lumea bună” a politicii s-a strâns joi la inaugurarea noii piste a Aeroportului Iaşi. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, primarul Gheorghe Nichita, parlamentari şi şefi de instituţii din Iaşi. De asemenea, la ceremonie au fost prezenţi prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu şi Simona Man, preşedinte al PPDD. Surpriza a constituit-o însă prezenţa, ce-i drept, nu fizică, a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, aflat la puşcărie.

În discursul său directorul aeroportului, Marius Bodea, a citit un mesaj transmis din penitenciar de Relu Fenechiu.

Președintele Consiliului Județean, Cristian Adomniței, și directorul aeroportului, Marius Bodea, i-au ridicat osanale lui Relu Fenechiu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Transformatorul și încarcerat între timp la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.

„Părintele proiectului de modernizare”, „ctitorul acestui proiect” – sunt câteva dintre epitetele rostite cu mult patos de Adomniței și Bodea și care au stârnit deliciul asistenței, după cum relatează jurnaliştii de la Bună Ziua Iaşi.

Bodea a ținut să citească și un mesaj trimis de după gratii de Relu Fenechiu: „M-am luptat cu cei care nu au vrut o pistă competitivă, care au venit cu cifre astronomice. M-am luptat mult ca acest proiect să fie finanțat. Am pus presiune pe toate Guvernele din 2004 încoace și îmi asum decizia luată. Ceea ce s-a întâmplat aici arată că se poate!”.

Festivitatea a durat două ore, în cadrul ceremoniei fiind inclusă şi o slujbă de sfinţire a noii piste, oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan şi de episcopul romano-catolic Petru Gherghel.

Noua pistă a Aeroportului Internaţional Iaşi, realizată de UTI Grup în asociere cu Max Bogl şi Vega ’93, are o lungime totală de 2.400 de metri, iar joi au fost inauguraţi primii 2.150 de metri, urmând ca până în noiembrie să fie finalizată întreaga lucrare.

Această lucrare face parte din programul de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Iaşi, care cuprinde, pe lânga construcţia pistei, extinderea parcării aeronavelor şi construcţia unui nou terminal de pasageri. Proiectul beneficiază de finanţare europeană în valoare totală de 56,7 milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...