Pensiile nababilor din Justiţie, luate la ochi de Predoiu

Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiției, a spus miercuri, în Comisia juridică, că încrederea în justiție a scăzut.

De asemenea, el a atras atenția că „magistratura în ansamblu este în discordie, una din teme fiind desființarea SIIJ”.

„S-a format în ultimii ani un nod asupra soluțiilor. Abordarea corectă e ca fiecare să slăbească sfoara de care ține. Dacă acest nod va fi transformat într-unul gordian, ca urmare a unei poziții rigide, nu vom ezita să îl tăiem cu sabia legiferării”, a spus Predoiu.

MCV, problema României

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că un obiectiv al noii coaliţiii este de îndeplinirea condiţiilor din MCV, pentru ca România să scape de acest mecanism, printre obiectivele punctuale fiind desfiinţarea Secţiei Speciale şi modificarea legilor Justiţiei. De asemenea, a amintit că Guvernul trebuie să ducă până ca capăt reformele asumate în PNRR.

CITEŞTE ŞI: Predoiu dezminte acuzațiile lui Dragnea:„Nu am făcut comentarii legate de niciun dosar al vreunui deţinut

„Este esenţială o bună cooperare a Ministerului Justiţiei cu Parlamentul, cu ceilalţi miniştrii, cu Administraţia Prezidenţială. Ministerul Justiţiei trebuie să acţioneze cu delicateţea unui chirurg, uneori cu determinarea unui combatant (…) În ciuda unor uriaşe eforturi, rezultatele sunt încă departe de aşteptări. Ca parlamentar şi avocat am discutat cu numeroşi cetăţeni, şefi de companii, care mi-au spus că actul de justiţie nu-şi atingea scopul”, a declarat Cătălin Predoiu, la audierile din Parlament. Ministrul Justiţiei a vorbit şi de unele aspecte problematice ale instituţiei şi sistemului de Justiţie. „Magistratura în ansamblu este oarecum în discordie privind unele aspecte. Desfiinţarea SIIJ este un exemplu. Avem restanţe în MCV în Justiţie. Pe lângă urgenţele din MCV, în primul rând desfiinţarea SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei, avem acum o serie de obiective care decurg din PNRR”.

De asemenea, Predoiu a subliniat că trebuie o soluţie ca „pensia în plată să nu depăşească salariul în plată”. Nu în ultimul rând, Ministrul Justiţiei a precizat că actuala majoritate nu are nicio scuză privind adoptarea actelor normative: „Guvernul dispune de o largă majoritate care îi permite să-şi adopte proiectele”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.