Nepotul lui Emil Boc, iertat de Justiţie după ce a ameninţat cu moartea un judecător: Erau doar injurii!

Omul de afaceri Alexadru Ioan Boc, nepotul lui Emil Boc a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj.

El a fost acuzat că a amenințat cu moartea un magistrat de la Judecătoria Cluj Napoca care a respins cererea sa de revocare a măsurii controlului judiciar. Magistrații de la Judecătoria Turda au considerat că mesajele nu reprezintă amenințării ci injurii și alte acte de violență. Sentința nu este definitivă.

CITEŞTE ŞI: Emil Boc, încântat de George Simion: Sper să colaborăm!

Nepotul primarului Emil Boc, Ioan Alexandru Boc, a scăpat de tratamentul medical obligatoriu, măsură de siguranță impusă de Curtea de Apel Cluj care îl obliga să urmeze un „tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

17 mesaje de ameninţare

Nepotul lui Emil Boc a fost trimis în judecată după ce l-a amenințat cu acte de violență și cu moartea, în scris, pe judecătorul care i-a menținut controlul judiciar într-un alt dosar, în care a fost condamnat definitiv pentru hărțuirea a doi asociați din firma la care era acționar majoritar și a avocatei acestora.

„La data de 18.12.2019, Boc Ioan Alexandru l-a amenințat pe judecătorul persoană vătămată Tiliciu Alexandru, în scop de intimidare și de răzbunare în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, în concret, în contextul în care Boc Ioan Alexandru, domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, era judecat sub control judiciar în dosarul privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, hărțuire, amenințare și ultraj judiciar (…)”, se arată în documentele cuprinse la dosar, potrivit Gazeta de Cluj.

În același dosar, sunt atașate nu mai puțin de 17 mesaje de amenințare trimise de suspect către Judecătoria Cluj-Napoca.

Ioan Alexandru Boc a lucrat la Regia Autonomă de Termoficare (RAT), în 2006. Acesta ar fi primit atunci un salariu mai mare decât al altor angajați, dar și un premiu. Din acest motiv, în 2007, Emil Boc era acuzat de sindicaliștii din RAT de nepotisme.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.