Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vizită la ferme de sparanghel din Germania

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a început vizita de lucru în Germania, pe agendă fiind trecute vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, unde lucrează muncitori români sezonieri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, pe agendă sunt discuții cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale,  Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner, și vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuții cu reprezentanții Uniunii Fermierilor Germani.

În debutul vizitei de lucru, ministrul Muncii a avut deja o întrevedere cu șeful Proiectului Faire Mobilitat, domnul Dominique John, și cu  Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiași proiect.

„Discuțiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetățenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislației muncii și al condițiilor contractuale, dar și sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizații îl acordă cetățenilor români prin rețeaua de consiliere a Fair Mobilitat”, se arată în comunicatul de presă.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a cerut informații privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condițiile de cazare, precum și despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condițiile de muncă.

Tot în cursul acestei zile este programată și întrevederea cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, doamna Julia Klockner.

Vizita de lucru în Germania se va încheia marți seară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.