Ministrul Economiei, Florin Spătaru: Coaliţia analizează reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente

Florin Spătaru, ministrul Economiei, sursa: FB

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că coaliţia de guvernare analizează măsuri care să ajute consumatorii, precum reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente.

Ministrul a precizat că trebuie avut în vedere impactul bugetar şi modul în care acest lucru ar putea afecta investiţiile, potrivit digi24.ro.

„Este o discuţie pe care o avem în Guvern, nu vă pot da în acest moment un răspuns. Trebuie să vedem care este impactul bugetar. România şi-a propus investiţii majore în economie de care vrem să ne ţinem, toate aceste măsuri trebuie analizate în balanţă. Cu siguranţă vom veni cu o propunere care să fie acceptată de toată lumea”, a spus ministrul.

 Întrebat dacă poate da garanţii românilor că preţurile nu vor exploda, ministrul Economiei a răspuns: „Monitorizăm tot ce se întâmplă şi vreau să dăm din nou asigurări că avem toate stocurile de care avem nevoie, astfel încât să nu existe un deficit de produse agricole. Îi încurajez pe oameni să nu reacţioneze la mesajele care apar că există raţionalizare sau că nu se vor găși produse”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.