Miniştrii PNL, ameninţaţi că îşi pierd funcţiile dacă nu taie din şefime

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, le-a cerut miniștrilor liberali să reducă posturile de conducere inutile, altfel riscă să își piardă chiar ei funcția, au declarat surse din partid pentru Știripesurse.ro.

CITEŞTE ŞI: Ponta, atac la PNL: Păcălici!

„Cine nu face o analiză serioasă pentru reducerea posturilor de șefi care nu se justifică și pentru stabilirea unor salarii corecte, pleacă acasă urgent!”, le-ar fi spus Ciucă miniștrilor PNL, într-o ședință informală desfășurată miercuri.

Avertismentul vine în contextul în care coaliția de guvernare se pregătește să adopte o serie de acte normative care să reducă deficitul bugetar prin reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor.

Nu au ajuns la un acord

PSD și PNL nu au ajuns la un acord final, liderii partidelor așteptând să primească un punct de vedere al experților de la Bruxelles și abia apoi vor trece legislația prin Guvern.

Dacă inițial s-a discutat despre tăierea a circa 200.000 de posturi neocupate, cele mai recente calcule din coaliție indică faptul că numărul va fi mai mic. De asemenea, varianta creșterii cu 1% a TVA a fost abandonată.

La IMM-uri se discută despre impozitarea cu 1% a microîntreprinderilor cu cifră de afaceri de până la 60.000 de euro și impozitare cu 3% a IMM-urilor cu cifra de afaceri între 60.000 de euro și 500.000 de euro.

Cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2024 salariații din IT vor plăti impozit pe venit pentru sumele care depășesc 10.000 de lei.

O taxă pe lux în valoare de 0,3% pe fiecare proprietate care depășește 500.000 de euro este altă măsură aflată pe masa coaliției.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.