Managerul de la „Balș”, destituit din funcție. Ministrul Vlad Voiculescu:„E momentul ca lucrurile să se schimbe”

sursa: Libertatea
sursa: Libertatea

Ministrul Sănătăţii a demis-o pe Maria Nițescu din postul de managerul interimar al Institutului „Matei Balş”, Medicul Maria Nițescu a fost numită în urmă cu două luni manager interimar al Institutului Matei Balș după ce Adrian Streinu Cercel a demisionat în urma alegerii sale în funcția de senator PSD. Noul manager interimar al Institutului Matei Balș este medicul Cătălin Apostolescu.

„Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public”, precizează Ministerul Sănătății.

Demiterea Mariei Nițescu vine după ce Ministerul Sănătății a solicitat informații cu privire la decesul unui pacient internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care s-ar fi aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase ‘Prof. Univ. Dr Matei Balș’ în timpul incendiului.

”Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30″, arată Ministerul Sănătății.

Mai mult, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București.

„Astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult.Prea mult din ce înseamnă “stat” în țara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, țâfnă și misecuvenism. Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor și a personalului medical mai ușoară, mai puțin birocratică, mai cu sens – este pur și simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care muncește pe rupte sunt alți 10-20-30… cine mai știe câți… care au o singura grijă: pasarea responsabilității către alții – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat. E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îți asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou așa… dacă vrem ca țara asta să nu eșueze lamentabil în doar câțiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real și ne privește pe toți. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.