La Administrația Străzilor, sporul de condiții vătămătoare suplinește lipsa marcajelor rutiere

bdul. Splaiul Unirii

Marcajele rutiere dintr-un oraș spun multe despre gradul de civilizației al respectivului loc. Un set de reguli minimale care trebuie respectate de toți participanții la trafic, aduc un plus de siguranță. Bucureștiul este, din acest punct de vedere, un sat fară câini.

Artere principale nu sunt marcate cu lunile, trecerile de pietoni nu sunt semnalizate, linia continuă trebuie intuită de șoferi, toate aceste neajunsuri făcând din Capitala României un oraș din lumea a III-a.

Administrația Străzilor, salarii da, profesionism ba

Cetățeanul.net vă prezintă câteva fotografii din sutele de locuri de pe șoselele orașului lăsate de izbeliște de Administrația străzilor.

str. Preciziei
str. Preciziei

Cu toate că primăria generală a înființat o societate comercială specializată în administrarea, întreţinerea şi reabilitarea reţelei stradale, precum şi a lucrărilor de exploatare, întreţinere şi reparaţii a sistemului de dirijare şi semnalizare rutieră, aceasta nu face nimic în ceea ce privește marcajele rutiere.

str. Batiste
str. Batiste

Administrația Străzilor are câteva sute de angajați, veniturile salariale ale acestora fiind de invidiat. Societatea este condusă în acest moment de Răzvan Mihăilescu, numit prin delegare. Fiecare angajat al firmei primăriei, de la directorul general până la ultimul muncitor necalificat, beneficiază de un așa numit ”spor de condiții vătămătoare”.
Astfel, potrivit Serviciului resurse umane al societății, directorul general încasa la data de 1 ianuarie 2019 un salariu de bază de 15.779 de lei pe lună, la care se adaugă 1441 de lei ”spor condiții vătămătoare”. Directorul general adjunct are un salariu de bază de 13.916 de lei și un spor de 1271 de lei pe lună pentru aceleași condiții vătămătoare. De altfel, acest spor este primit de toți angajații, cuantumul acestuia fiind diferit pentru fiecare categorie de personal.

Alte salarii încasate de angajații Administrației Străzilor București:
– Șeful de serviciu – 9038 de lei pe lună, plus 826 de lei spor de condiții vătămătoare.
– Inspector de specialitate I A- 6900 de lei pe lună, plus 600 de lei spor.
– Inspector de specialitate II – 5200 de lei pe lună plus 480 de lei spor condiții vătămătoare.
– Consilier juridic – 6300 de lei, plus 550 d elei spor
– Referent Arhivar – 3700 de lei pe lună, spor de 330 de lei.
– Curier – 3800 de lei pe lună, spor de 300 de lei.
– Șofer – 3600 de lei pe lună salariu de bază, plus 340 de lei spor de condiții vătămătoare.
– Muncitor calificat – 3200 de lei pe lună, plus 280 de lei spor.
– Muncitor necalificat – 3100 de lei, plus 280 de lei spor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.