Jandarm, amenințat pe Facebook. Cine sunt agresorii

sursa: Jandarmeria Galati
sursa: Jandarmeria Galati /Facebook

Mai multe persoane din județul Galați sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare publică și ultraj, după ce au amenințat un jandarm pe Facebook. Incidentul a pornit după ce jandarmul a amendat două persoane care au încălcat restricțiile de circulație stabilite în timpul epidemiei de COVID-19.

Postarea a fost făcută pe contul personal de Facebook de un tânăr nemulțumit de măsura luată împotriva sa și a tatălui său de către subofițerul jandarm, ambii depistați în timp ce încălcau prevederile ordonanțelor militare de limitare a răspândirii virusului SARS CoV2.

Potrivit Jandarmeriei Galați, la momentul sesizării, postarea avea 821 de distribuiri, iar comentariile incitau la comiterea de acțiuni violente asupra jandarmului. Mai mult, postarea era însoțită de o serie de imagini surprinse cu jandarmul aflat în timpul liber, fapt ce a creat o stare de neliniște colegului nostru și familiei acestuia. Totodată, autorul postării solicita „distribuirea masivă” a acesteia.   

„Conform Deciziei nr.4546/2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care Jandarmeria Galați s-a sesizat din oficiu și a întocmit actele de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. De asemenea, în urma activităților specifice desfășurate au fost identificate și alte persoane împotriva cărora vom aplica măsura sancționării contravenționale pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Galați.

În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a început urmărirea penală în rem pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare publică și ultraj.   

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here