Gheorghiţă, nemulţumit de testare: Ar trebui să fie de 6 ori mai mare!

Valeriu Gheorghiță a precizat că România nu testează suficient de mult, deși au fost făcute progrese.

Acesta a atras atenția, că la modul ideal, ar fi nevoie de 5-600.000 de teste aplicate zilnic pentru a avea o discrepanță cât mai mică între numărul de cazuri real și cel raportat.

CITEŞTE ŞI: Medicul Valeriu Gheorghiţă, despre restricţii: Se vor ridica majoritatea!

„A crescut capacitatea de testare, într-adevăr, însă nu este comparabilă cu ce se întâmplă în celelalte țări. Când crești de la 60.000 de teste la peste 100.000 este un progres important, dar nu înseamnă că este suficient. Așa cum a fost și cu vaccinara în octombrie, crescusem la un număr mult mai confortabil care ne dădea perspectiva că vom recupera din deficitul pe care îl aveam.

Impactul social şi economic

Măsurile de sănătate publică au o fundamentare nu doar de expertiză medicală ci se iau în calcul și impactul social, economic, etc. Decalajul între numărul real de infectări și ceea ce raportăm este mult mai mare în România față de alte țări. Noi încă nu testăm suficient.

Ca să poți să ajungi la un număr cât mai aproape de realitate ar trebui să testezi atât de mult încât rata de pozitivare să ajungă în jur de 5%, deci ar trebui să testăm de șase ori mai mult, cam 5-600.000 de teste pe zi, asta ar fi la modul ideal”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti COVID.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.