Elita stomatologiei mondiale vine la București. Norina Forna: Capitala va deveni punct de referință în istoria BaSS

forna1Pentru a treia oară, România este organizator și gazdă a unui eveniment internațional de prestigiu în medicina dentară: Congresul Balcanic de Stomatologie BaSS 2015 (Balkan Stomatological Society) ce se va desfășura în perioada 23-26 aprilie 2015, la București, în cadrul oferit de Hotel Intercontinental.

În opinia profesorului Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, participarea la Congres este foarte utilă.

„În România nu e util doar pentru câștigarea punctelor, dar și de formarea unei imagini despre dezvoltarea sa profesională. În străinătate este un furnicar, la noi un congres de mare amploare e un eveniment important. Congresul se adresează specialiștilor din Balcani care înseamnă un prilej măcar de a comunica cu semenul tău și de a realiza un viitor mai bun pentru propriul business. Se pot strânge relații, prietenii, se schimbă cărți de vizită, se împărtășește experiența privind utilizarea unor anumite tipuri de echipamente. S-ar putea purta și discuții despre experiența turismului medical. Sunt convinsă că românii noștri pleacă la congrese în afară, dar și cu mai puțini bani pot veni mari practicieni, recunoscuți, la aceste manifestări interesul de avea o diplomă. Aici obține 24 de puncte, poți obține o diplomă de workshop. Există și aici soluții de a-ți dezvoltă pregătirea, nu doar de a câștiga puncte”, a explicat Norina Forna.

Aceasta manifestare se distinge prin caracterul interdisciplinar, prin numărul impresionant de participanți – peste 1000, dar și prin multitudinea de țări reprezentate: Albania, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Turcia și România (țări BaSS) dar și din Coreea de Sud, Franța, Germania, Italia, ori Rep. Moldova (țări non-BaSS).

Cea de-a XX-a ediție, jubiliară, a Congresului Balcanic de Stomatologie, onorează România, dar și Balcanii, prin aniversarea afilierii Societății Balcanice de Stomatologie la World Dental Federation, implicit și a tuturor membrilor ei în această importantă asociație internațională.

Evenimentul cuprinde : peste 50 de conferințe și postere precum si 511 comunicări orale ale specialiștilor ; întâlnirea decanilor facultăților de medicină dentară din România si din Balcani; hands-on-uri; seminarii; mese rotunde pe probleme de implantologie, management; expoziții de echipamente medicale și produse stomatologice.

Prof. dr. Norina Consuela Forna, președinte al Congresului Balcanic de Stomatologie BaSS 2015, consideră că Bucureștiul va deveni un punct de referință în istoria BaSS, dar și al stomatologiei. Evenimentul va oferi practicienilor din întreaga lume oportunitatea de a se informa și instrui, de a afla despre progresele recente, evoluțiile viitoare și direcțiile de cercetare în medicina dentară, precum și de a face schimb de idei și experiențe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.