Deputat PNL, trimis în judecată pentru mituirea unui parlamentar AUR

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că i-a trimis în judecată pe deputatul PNL Cosmin Şandru şi şeful Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae Bitea, într-un dosar de dare de mită.

CITEŞTE ŞI: AUR dă lovitura: La un pas să bage la puşcărie un deputat PNL!

Demersul acestora a avut loc în contextul negocierilor pentru nevotarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

CE spun procurorii

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpaţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituţii publice, după ce ar fi fost înscrişi formal ca membri de partid. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată”, a transmis DNA.

AUR l-a înregistrat

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mai informează DNA. DNA a anunţat demararea anchetei în urma unei plângeri depuse de AUR. Copreşedintele AUR, George Simion, a publicat, pe 4 octombrie, pe contul său de YouTube, o înregistrare audio în care susţine că deputatul PNL Cosmin Şandru ar încerca să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica să lipsească de la votul moţiunii de cenzură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here