Cum pot cumpăra românii „Cumințenia pământului”

Cumintenia
Cristian Petrescu a venit cu o soluție inedită pentru plata capodoperei lui Brâncuși
Cumintenia
Cristian Petrescu a venit cu o soluție inedită pentru plata capodoperei lui Brâncuși

Cristian Petrescu, președintele PMP București și candidat, totodată, la funcția de primar al sectorului 3, vine cu o soluție inedită prin care românii pot da curs invitației premierului Dacian Cioloș de a contribui la cumpărarea, de către statul român, cu 11 milioane de euro, a operei brâncușiene „Cumințenia pământului”.

Cristian Petrescu propune ca toți românii care ar contribui, cu o sumă relativ modică (30- 50 de lei) la cumpărarea statuii, să primească intrarea liberă la toate muzeele care vor găzdui statuia în următorii cinci ani. „Iar după ce statul intră în posesia statuii, să facă expoziții itinerante în toate muzeele din România”, propune Petrescu.

Liderul PMP mai susține că „în acest fel, câștigă toată lumea: statul român intră în posesia statuii, umplem muzeele care duc lipsă de vizitatori, iar românii își recuperează „investiția” prin vizitele la muzee”.

În orice situație, Petrescu îi îndeamnă pe români să participe cu o anumită sumă, după posibilități, „chiar dacă această „chetă națională” este și o modalitate de a atrage simpatie pentru premierul Cioloș, statul român neavând o problemă să găsească 6 milioane de euro”, cât ar trebui să participe cetățenii la recuperarea capodoperei marelui sculptor român.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.