joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCriza Euthyrox continuă! Strigătul de ajutor al unui medic gălățean. Premierul Orban...

Criza Euthyrox continuă! Strigătul de ajutor al unui medic gălățean. Premierul Orban dă vina pe pacienți!

-

De peste opt luni, Euthyrox, un medicament vital pentru sute de mii de pacienți români cu afecțiuni tiroidiene, lipsește din farmacii și este tot mai greu de găsit. Mai grav, medicamentul lipsește chiar și din spitale. Un semnal de alarmă este tras și de medicii endocrinologi în ceea ce privește lipsa Euthyrox-ului. Specialiștii spun că „fără medicament, starea clinica se deteriorează progresiv până la coma mixedematoasă cu șanse reduse de supraviețuire”.

„STRIGĂT de AJUTOR-Sunt medic endocrinolog de vreo treizeci de ani. Lucrez într-un mare spital de urgență… Avem în evidență pacienți foarte tineri, gravide, dar și vârstnici, cu patologii asociate complexe și grave. Tratamentul de substituție tiroidiană cu Euthyrox este nu doar necesar ci de multe ori VITAL!… Fără medicament, starea clinica se deteriorează progresiv până la coma mixedematoasă cu șanse reduse de supraviețuire! Din iarna acestui an ne confruntăm cu o lipsă cronică , îngrijorătoare și alarmantă a Euthyroxului în farmaciile din România. Promisiunile de reglementare a acestei crize au rămas neonorate până în prezent. Pacienții, aparținătorii și noi, medicii, suntem într-o căutare febrilă pentru o folie măcar din prețiosul medicament.Unii, mai norocoși și-l procura cu ajutorul rudelor din afara țării (Rep. Moldova, Italia, Germania, Spania)… Poate ne aude cineva, poate îi pasă cuiva dintre decidenții de la Minister, Guvern…, oricine poate veni în întâmpinarea acestui strigat.” (Marius, Huțanu, medic endocrinolog).

Premierul Orban: „Din cauza pandemiei, oamenii și-au făcut stocuri”

În timp ce bolnavii și pacienții sunt în pragul disperării, premierul Ludovic Orban dă vina pe pacienți. El spune că și-au făcut stocuri de Euthyrox din cauza pandemiei. Orban spune că a discutat cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să vorbească cu firma să suplimenteze sau să introducă pe piață echivalenți.

„Cantitatea de Euthyrox care a fost vândută în această perioadă este mai mare decât cantitatea de Euthyrox care a fost vândută anterior. Ce s-a întâmplat? Din cauza pandemiei s-a luat decizia să nu se mai dea pe o lună, ci să se dea pe o perioadă mai lungă. Oamenii și-au făcut stocuri. Deci, pe date statistice cantitatea vândută e mai mare decât cea vândută în perioada anterioară”, explică Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Euthyroxul este un medicament folosit în tratamentul afecțiunilor tiroidiene. Compusul activ levotiroxină este utilizat în tratarea hipotiroidismului, a gușii, a tumorilor tiroidiene. Tratamentul cu Euthyrox reprezintă o substituție a hormonilor tiroidieni, când tiroida are deficiențe de funcționare.

Levotiroxina sodică, substanţa activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecţiunilor glandei tiroide.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...