CNADNR deszăpezește A2 cu o firmă care are cifra de afaceri mai mică decât valoarea contractului

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a acordat contractul de deszăpezire a autostrăzii A2 București-Constanța firmei Fincodrum din Brașov. Compania a plătit pentru asta 20 milioane de lei fără TVA și privește „servicii de eliminare a deșeurilor menajere și a apelor menajere, servicii de igienizare și servicii similare”. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 14 milioane de lei, mai mică decât contrcatele câștigate pe 26 octombrie 2015.

CNADNRMai exact, pentru acești bani, firma brașoveană trebuie să execute servicii de deszapezire folosind materiale de întreținere rutieră de iarnă. Contrcatul a fost atribuit în urma unei liictații electronice la care s-a prezentat și s-a calificat un singur ofertant, firma din Brașov.
Contractul a fost atribuit pe 26 octombrie 2015.
În aceeași zi, un alt contract, cu același obiect, a fost atribuit aceleași firme și tot de CNADNR.
De data aceasta, contractul a avut valoarea de 9.136.103 de lei și prevede „întreținere pe timp de iarnă 2015-2016 DRDP Constanța – Autostrada A2-A4”.

Mega-afacere de 20 milioane de lei

În total, cele două licitații câștigate de Fincodrum se ridică la 20.245.000 de lei. Potrivit datelor de la Ministerul Finanațelor, anul trecut, firma avea 13 angajați, o cifră de afaceri de 14.420.220 de lei și un profit de 798.613 de lei.
Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN este „consultanță pentru afaceri și management”.
Dealttfel, aceeași firmă a câștigat licitația de deszăpezire a autostrăzii și anul trecut pentru o parte din autostrada A2.. Tronsonul de autostradă din Constanţa, precum şi A4 (varianta Constanţa – centura oraşului), au fost deszăpezite de Fincodrum, care a câştigat un contract de 8,5 milioane lei (aprox. 1,89 milioane euro).
Firma este deţinută de Ioan Drăgoi şi de Argentina Minerva Băiculescu. Fincodrum şi Argentina Băiculescu au preluat acţiunile majoritare la Grup Arcons, firmă a Ministerului Transporturilor, pe vremea guvernării PDL. Grup Arcons provine din reorganizarea unei firme de stat din Braşov – Conas, fosta Administraţie regională a drumurilor din Braşov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.