Ciolacu dărâmă certificatul verde: Este neconstituţional…

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Parlamentarilor și aleșilor locali nu li se poate impune prezentarea certificatului verde la locul de muncă, pentru că nu și-ar mai putea exercita mandatul, conform Constituției, însă pot fi introduse sancțiuni, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Categoric că acest certificat verde trebuie să respecte legile în vigoare, respectiv și Constituția. Este o propunere. Am discutat politic. Am discutat și cu experții din zona de Constituționalitate. Nu e luată o decizie definitivă în coaliție”, spune Marcel Ciolacu despre proiectul lui Alexandru Rafila.

OUG pentru certificat verde

El precizează că în acest moment există o ordonanță de urgență în vigoare în ceea ce privește certificatul verde.

„Dacă acest proiect nu aduce nimic nou, categoric nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou. (…) Înseamnă că avem și noutăți în acest proiect. (…) Ministrul a venit cu o propunere care are o latură, în primul rând, de specialitate și o latură să respecte Constituția”, adaugă Ciolacu.

CITEŞTE ŞI: Vîlceanu acuză presiuni pentru a nu se vota certificatul verde

El a explicat și excepțiile aplicate parlamentarilor.

„În ceea ce privește parlamentarii, de exemplu, nu poți să le interzici accesul, dar poți să le introduci sancțiuni. Faptul că sunt aleși locali, nu poți să le soliciți, pentru că își pot exercita mandatul, conform Constituției, dar poți să le pui sancțiuni”, spune liderul PSD.

El apreciază că suspendarea contractului de muncă ar putea fi o problemă constituțională.

„Niciodată nu s-a vorbit de obligativitatea vaccinării”, conchide Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.