vineri, iunie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCamera Deputaţilor: Centralele de apartament şi cele de cogenerare au acelaşi tratament....

Camera Deputaţilor: Centralele de apartament şi cele de cogenerare au acelaşi tratament. Contre dure Iulian Iancu – Răzvan Nicolescu

-

cogenerareCamera Deputaţilor a modificat miercuri Ordonanţa de Urgenţă 35/2014, prin care centralele de cogenerare să beneficieze de acelaşi tratament cu centralele de apartament. Deputatul PSD Iulian Iancu susţine că, astfel, la anul nu vor creşte tarifele la energie termică pentru consumatorii casnici.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii, a precizat că membrii comisiei au introdus în Ordonanţa de Urgenţă un amendament care se adresează consumatorului casnic care utilizează energia termică şi care încearcă să reglementeze un domeniu scăpat atenţiei legiuitorului.

”Amendamentul la Ordonanţa de Urgenţă încearcă să reglementeze un domeniu scăpat atenţiei legiuitorului, se adresează consumatorului casnic care utilizează energie termică. Proiectul se adresează cu preponderenţă punerii la dispoziţie furnizorilor cantităţile de gaze naturale rezultate din activitatea de producţie necesare acoperirii consumului clienţilor casnici, inclusiv cantităţile destinate producătorilor de energie termnică numai pentru cantităţile care sunt destinate utilizării la produsele de energie termică în centrale de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei. Modificarea este pentru a putea permite ANRE şi Guvernului ca, prin Hotărâre de Guvern, să stabilească noile tarife la energie termică”, a spus Iancu.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a precizat că Guvernul susţine acest amendament, dar că niciodată nu s-a pus problema creşterii preţurilor la energie termică de la 1 ianuarie 2015.

”Este un amendament care vizează situaţia centralelor de cogenerare şi anume ca aceste centrale de cogenerare să beneficieze de acelaşi tratament ca şi centralele de apartament. Este un principiu corect, este un principiu pe care-l susţinem. Niciodată nu s-a pus problema în România să fie altfel decât centralele de apartament să aibă acelaşi regim ca şi centralele de cogenarare, niciodată nu s-a pus probblema în România ca preţurile la energie termică să crească începând cu 1 ianuarie 2015, niciodată nu a existat acest risc”, a arătat Nicolescu.

În replică, Iulian Iancu a spus că aceasta este o ”intervenţie mincinoasă, care sfidează Parlamentul”. El a adăugat că, prin amendarea Ordonanţei, se corectează această situaţie, în urma căreia preţurile gazelor ar fi crescut cu 40%.

”Pentru că nu este de admis, vreau să vă spun că MO, la care face referire, de la 1 ianuarie 2015 pune în pericol toţi producătorii de energie termică pentru că în acel Monitor Oficial, ANRE face analiza din ultimele 18 luni şi ca atare stabileşte un preţ, dar trebuie să ia în calcul impactul de la 1 ianuarie, iar impactul de la 1 ianuarie dacă nu intervenim astăzi, este de creştere a preţului gazelor cu 40%. De aceea noi astăzi, prin amendarea legii, ne adresăm consumatorului casnic, ne adresăm producătorului de energie termică şi corectăm această situaţie, dând posibilitatea consumatorilor casnici să aibă acelaşi regim nediscriminatoriu şi în continuare”, a mai spus Iancu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...