Blocaj la Vama Nădlac.Cinci ore timp de așteptare, cozi de kilometri

Foto Sursa: Vama NBadlac, Digi214

La intrarea în țară pe la Vama Nădlac s-a format sâmbătă o coadă de mașini de aproximativ 14 km, anunță Antena 3. Timpul de așteptare este de 5 ore. Românii vor să se întoarcă în țară după ridicarea stării de urgență.

De vreo oră,nu inaintăm nici macar un metru. Stăm pe loc. Niciun centimetru nu s-a miscat”, a declarat Ion Ianciu, la Antena 3, aflat în coada de la vamă.

Aproximativ 29.400 de persoane au trecut în ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră, potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră Română.

Cinci ore de așteptare

Începând din data de 15 mai, când s-a trecut la starea de alertă de la starea de urgenţă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, pentru toate persoanele care sosesc în România, indiferent din ce ţară, s-a instituit măsura izolării la domiciliu. Persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor izolare la domiciliu sau solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia pot opta pentru carantină instituţionalizată în spaţii special destinate, puse la dispoziţie de autorităţi.

29.400 persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 ore

„În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 29.400 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 20.000 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 16.000 persoane cu 10.900 mijloace de transport. Iar pe cel de ieşire 13.400 persoane cu 9.100 mijloace de transport”, informează Poliţia de Frontieră.

19.300 de persoane la frontiera cu Ungaria

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 19.300 de persoane şi 13.900 de mijloace de transport. Dintre care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 10.900 de persoane cu 7.500 mijloace de transport.

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare .Pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Ele vor completa declaratia pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi . Ele sunt conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line. Ea poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 40 de fapte ilegale . Respectiv 4 infracţiuni şi 36 contravenţii. Ele au fost săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi straini.

Au fost descoperite bunuri nedeclarat.. Ele erau în valoare totală de aproximativ 9.200 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.200 de lei, anunţă Poliţia de Frontieră Română.

N s-a permis intrarea în ţară pentru opt cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Nu s-a permis ieşirea a unui cetăţean român din motive legale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.