Bătaie ca în filme pe plajă la Eforie Nord: Deranjați că nu li s-a permis să intre în mare!

Un scandal a avut loc marți, 15 august, pe plaja din stațiunea Eforie Nord, unde mai mulți turiști s-au încăierat cu salvamarii, deranjați fiind de faptul că nu li s-a permis să intre în apă fiindcă era risc de înec, informează Adevarul.ro.

CITEŞTE ŞI: Salvamari, despre tragediile de pe Litoral: Părinții inconștienți ca stau pe șezlong, cu telefonul în mană, iar copiii se aruncă singuri în valuri!

Totul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar care se afla pe skijet. Ulterior, la încăierare au mai luat parte și alți turiști de pe plajă, dar și colegi ai salvamarului.

Meteorologii au emis marți, 15 august, o atenționare cod galben de vânt, valabilă în zona litoralului, iar scăldatul a fost interzis.

Salvare de la înec

Patru persoane și-au găsit sfârșitul luni, în stațiunea Mamaia, în timp ce încercau să salveze de la înec câțiva copii care aveau colaci de înot, dar care au fost surprinși de curenții puternici și duși în largul mării.

Conform șefului salvamarilor din stațiunea Mamaia, Gabriel Culea, unii părinți au fost „neglijenți”, iar două copile s-au aventurat în apă deși pe plajă era arborat steagul galben, adică scăldatul era recomandat doar înotătorilor cu experiență.

Autoritățile fac apel la turiști să asculte de sfaturile acordate de salvamari.

„Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, a transmis ISU.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.