AUR se joacă cu focul la mitingul de duminică

Foto: Facebook/partidulAUR
Foto: Facebook/partidulAUR

În contextul în care războiul Rusia – Ucraina ne bate la ușă, dorința AUR și a lui George Simion de organizarea unui mega protest, în data de 27 februarie, nu ar avea alt rezultat, în opinia specialiștilor în securitate, decât favorizarea planurilor vecinilor de la Est ostile României și un sprijin pentru promovarea imaginii și argumentelor acestora.

Astfel, protestul din 27 februarie, care are în fapt ca singur scop satisfacerea calculelor electorale al „marelui lider” George Simion, riscă să vulnerabilizeze România, mai ales prin intenția anunțată de blocare a Capitalei.

Dat fiind că AUR nu are niciun fel de experiența politică, nu are soluții, nu are oameni serioși la conducere, ci are doar niște idei foarte confuze și dorință de mult circ, acest miting riscă să adâncească rupturile din societatea românească într-un moment în care numai de așa ceva nu mai avem nevoie.

Concret, liderii AUR organizează un adevărat asalt asupra Bucureștiului, coloane de autovehicule fiind pregătite pe întreg teritoriul țării să ajungă în Piața Universității pe 27 februarie, la ora 14.00.

„Haideți să dăm cu ăștia de pământ!”

George Simion a anunțat mitingul într-o postare pe Facebook din 3 februarie: „Ne vedem duminică, 27, la Universitate într-o coloană mare precum în Canada”.

Copreședintele AUR a făcut apoi  apel la susținători, într-o transmisie LIVE pe Facebook, să vină la mitingul anunțat de AUR pentru 27 februarie în București:

„Avem nevoie de voi ca să continuăm lupta cu hoții. Pregătiți-vă cu mașini, care aveți oi veniți cu oi, care aveți capre veniți cu capre, care aveți vaci veniți cu vaci, care aveți camioane, că sunt mulți șoferi de camioane, veniți în București și haideți să dăm cu ăștia de pământ, pentru că nu se mai poate așa ceva. Pur și simplu nu se mai poate așa ceva”.

La mitingul din Piața Universității, AUR va cere Guvernului 10 măsuri, printre care demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, declanșarea stării de urgență în domeniul energiei, ridicarea stării de alertă, eliminarea tuturor restricțiilor împotriva COVID, renegocierea PNRR și a Pactului Verde cu Comisia Europeană.

Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, extinderea protestului în fața Palatul Cotroceni, pentru că șeful statului „a uitat de românii din Ucraina”.

Ultimul miting AUR a avut loc în Capitală anul trecut, pe 21 decembrie, când aproximativ 2.000 de oameni au protestat față de certificatul COVID. Sute de manifestanți au pătruns atunci în curtea Parlamentului.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Decebal și ghioceii. Dragobetele, un fel de Valentine’s Day cu cap de lup
    Admirator declarat și incurabil al frumuseții feminine ar trebui să fructific orice prilej de a încerca să mă fac agreabil sexului frumos și opus. Și adevărul e că nu mă eschivez de la niciuna din ”marile încercări” la care primăvara supune bărbații.
    • 08:46
    De mic, umblam roșu-n obraji cu o pungă de coșari din tinichea printre băncile din clasă, sperând să smulg cât mai mulți pupici de la colegele cu bentiță și cosițe. Mai mult, mă număr printre cei care au militat pentru ca Ziua Mamei să redevină Ziua Femeii, nu că aș fi animat de convingeri socialiste sau trăiri egalitariste, ci pentru că mi se părea nedrept ca armatele de frezii, lalele, zambile sau violete să fie sacrificate și să nu ajungă la urmașele celei mai eficient folosite coaste smulsă vreodată din pieptul lui Adam.
    Dar primăvara pare de câțiva ani tot mai grea, iar asta nu doar că mă aplec mai greu după un ghiocel sau pentru că s-a restrâns mult cercul celor la care mă pot prezenta cu un ”semn de primăvară”. Nu, motivul e că se adună tot mai multe ocazii și tradiții pe care bărbatul trebuie să le respecte dacă e dornic de a apuca vara fără să se fi certat cu nevasta, soacra sau copilele trebuie să le respecte.
    În 3 decenii de democrație am înțeles că nu poți lăsa să putrezească prin porturi îngălate tone de inimioare din pluș așa că am acceptat să facă parte din viața noastră și Valentine’s Day.
    L-am lăsat să ne dubleze Mărțișorul pe sfântul cu un simț al negoțului mai puternic decât al unui piețar oborean care în februarie are pe tarabă ridichi, ca un tribut plătit modernității ce pune stăpânire și pe prăfuitele noastre relații sentimentale balcanice.
    Am plecat frunțile de bărbați învățați să scoată fetele la un Cico și am băgat mâna-n buzunar, achitând fără să crâcnim mormane de dulcegării pe care le smulgem din vitrine, salvând magazinele de la faliment și diabet.
    Dar dacul liber care bântuie munții și orașele, frustrat că locul îi e luat de cowboy efeminați călare pe trotinete, a făcut ce a făcut și a trezit încă un zeu care amenință să strice relațiile dacă nu îi oferi ofrande bigate în flori și bijuterii: Dragobetele.
    Din 1997 încoace, Dragobetele a apărut în spațiul public românesc, la început ca voinicul din poveste care taie capul zmeului occidental, apoi ca un produs ”autentic românesc”, precum telemeaua și magiunul.
    Cumpărând și azi zambile, mi-am pus întrebarea : de unde a apărut acest Dragobete în viața mea?
    Obsedat de tradiții pe care să le readucă în viața Republicii Socialiste, nici măcar Nicolae Ceaușescu nu l-a folosit, deși, dacă e să dai crezare legendelor recent circulate, Dragobetele era un nou prilej de dovadă a continuității pe aceste meleaguri, de la daci la comuniști. Decebal, Burebista, Baba Dochia, chiar și Mărțișorul erau prezențe constante în propaganda vremii, dar Dragobetele nu.
    De altfel, cu excepția unor dispute privind etimologia cuvântului, rar apare în studiile mai vechi de 1989 această sărbătoare a dragostei primăvăratice. Mărțișorul și toată simbolistica sa dețineau monopolul primăverii.
    Data aleasă, 24 februarie, zi dedicată de ortodocși celebrării Întîiei și celei de a doua aflări a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, este și ea stranie. Marcată cu o cruce neagră, e greu de crezut că în anii de credință profundă, tinerii se alergau prin tufișuri, smulgându-și sărutări, în timp ce restul satului respecta canoanele de întristare.
    Explicația găsită este că Dragobetele vine mai de departe, poate chiar de dinainte de căderea Daciei. Ca și Mărțișorul.
    Așa o fi, nu mă pot da erudit, dar mă gândesc că o fi fost bine și pe vremea când capul de lup flutura pe meleagurile astea, din 24 februarie până pe 1 martie, supușii lui Decebal alergând pe coclauri după fete și culegând ghiocei!
    Dar, până la urmă, orice zi e bună ca să spui ”Te iubesc!”, așa că Dragobetele e o dulce corvoadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.