miercuri, iunie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAngajata unui Spital de Psihiatrie a cerut bani de la 11 persoane....

Angajata unui Spital de Psihiatrie a cerut bani de la 11 persoane. Ce le-a promis

-

O angajată a Spitalului de Psihiatrie „Elena Doamna” din Galați a fost arestată la domiciliu pentru trafic de influență în formă continuată. Ea a cerut bani de 11 persoane cu promisiunea că își va convinge șefii să le angajeze.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus trimiterea  în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei inculpate, funcționar în cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Elena Doamna” Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv trafic de influență în formă continuată (10 acte materiale).

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2022 – iulie 2023, inculpata, în calitatea mai sus-menționată, a pretins diferite sume de bani cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat convingerea că are influență pe lângă funcționari ai unității medicale în care își desfășura activitatea, funcționari ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal, promițându-le că-i va determina pe aceștia din urmă să le faciliteze angajarea lor în diferite posturi vacante existente la nivelul spitalului, respectiv de infirmieră (5 situații), asistentă medicală (2 situații), îngrijitoare (3 situații) și bucătăreasă (1 situație).

În aceste condiții, în baza rezoluției infracționale, inculpata a pretins și primit suma totală de 13.200 de lei și 3.800 de euro.

„Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat de un martor denunțător la sediul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Galați, ulterior, pe parcursul cercetărilor penale, fiind înregistrate alte patru denunțuri cu privire la săvârșirea de către inculpată a unor infracțiuni de corupție cu aceeași rezoluție infracțională.

Pe parcursul cercetărilor efectuate, au mai fost identificate alte acte materiale ale infracțiunii de trafic de influență săvârșite de către inculpată, fapt pentru care a fost dispusă extinderea urmăririi penale față de aceasta și cu privire la aceste fapte, precum și continuarea urmăririi penale față de alte 4 persoane, suspecte în cauză, fiind reținută săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, a transmis DGA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

USR vrea să rupă alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei

0
Alianța Dreapta Unită (ADU) pare să fie de domeniul trecutului, un trecut dezastruos dacă ne uităm la rezultatul alegerilor din 9 iunie - atât cele locale, cât și cele europarlamentare. CITEŞTE ŞI: Iohannis a rămas şi fără ultimul susţinător pentru...