500.000 de pachete de ţigări de contrabandă transportate ca fiind…portocale!

Poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion care figura în documente ca fiind încărcat cu portocale, peste 480.000 de pachete cu ţigări în valoare de peste 10 milioane lei, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii cer arestarea lui preventivă, iar ţigările au fost confiscate.

CITEŞTE ŞI: Valută și țigări de contrabandă, ascunse în șosete


Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria-Ungaria.

La data de 21.12.2022, în jurul orei 3.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria-Ungaria.

Control

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele cutiilor cu portocale (metoda capac), 968 de baxuri ce conţineau 484.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

Țigările, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.