sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaAlegeri europarlamentare 2024. Programul secțiilor de votare din diaspora

Alegeri europarlamentare 2024. Programul secțiilor de votare din diaspora

-

Cetăţenii Uniunii Europene votează în perioada 6-9 iunie în cadrul alegerilor europarlamentare, pentru a-i desemna pe cei 720 de noi membri ai Parlamentului European pentru următorii cinci ani.

Secțiile de votare pentru alegerile europarlamentare 2024 care vor avea loc duminică, 9 iunie, vor fi deschise în intervalul orar 7:00-22:00, ora locală din fiecare localitate în care se află secția de vot. ​

Peste 2,5 milioane de buletine de vot au fost trimise în cele 915 secții de votare pentru alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie. Cele mai multe dintre secțiile de vot vor fi în Italia, Spania și Marea Britanie, au informat într-o conferință de presă reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Programul secțiilor de votare poate fi prelungit

Votarea în secțiile de vot din străinătate începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 22:00. Președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la ora 23:59 dacă sunt persoane care stau la rând și nu reușesc să voteze până la ora 22:00.

Votarea în străinătate începe sâmbătă, de la ora 22:00, ora României, cu deschiderea primei secții de votare în Noua Zeelandă.

„Se va desfășura, în funcție de fusul orar, pe durata a 34 de ore, ultimele secții din străinătate închizând votarea luni, 10 iunie, ora 8:00, ora României. Secțiile care vor închide ultimele sunt cele aflate pe Coasta de Vest a SUA și în Canada”, a declarat reprezentantul MAE cu însărcinări speciale pentru procesele electorale în străinătate, Iulian Ivan.

Ivan a mai spus că cele mai multe secţii de votare sunt organizate în statele cu cele mai mari comunităţi de români, respectiv în Italia 150 de secţii de votare, în Spania, 147 de secţii, în Regatul Unit al Marii Britanii – 104 secţii de votare, Germania, 87 de secţii, Franţa şi Principatul Monaco – 67 secţii şi Republica Moldova – 52 secţii. În SUA vor fi 45 de secţii de votare, iar în Belgia, 24 de secţii, Austria 17 secţii şi Irlanda 16 secţii de votare iar Regatul Ţărilor de Jos – 16 secţii. În Danemarca vor fi 14 secţii şi Canada -12 secţii de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...