Voiculescu, reacție după tragedia de la Victor Babeș: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va cere un control privind problemele tehnice care au dus la tragedia de la de la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș din Capitală.

„Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați. O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici”, a scris ministrul Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Trei persoane au murit, luni seară, la secția mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București, după ce instalația de oxigen s-a defectat. Alţi cinci pacienţi care erau internaţi au fost transferaţi de urgență la alte spitale.

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19, a anunțat Departamentul pentri Situații de Urgență.

Premierul Florin Cîţu a anunțat luni seară, după tragedia de la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeş, că a cerut ministrului de Interne o anchetă rapidă şi transparentă, iar „vinovaţii trebuie să răspundă”.

„A început și o anchetă, am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut ca ancheta să fie cât mai rapidă, pentru ca toți vinovații să răspundă. Presiunea pe spitale e foarte mare, trebuie cu toții să ajutăm, de aceea am spus că vaccinarea e singura soluție”, a declarat premierul Cîțu.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”.

„Astăzi, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3”, a anunțat Poliția Capitalei.

Cîțu: Vinovații trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat la Victor Babeș

Tragedie la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Trei pacienți au murit după ce instalația de oxigen s-a defectat


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here