VIDEO. Percheziții într-un dosar cu certificate de vaccinare anti-COVID false

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității  Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți  fac 64 de  percheziții domiciliare. Ele au loc în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Certificate de vaccinare false

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică. Ei ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, potrivit stiripesurse.ro. Documentele atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți.Precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here