VIDEO Pacienți cu Covid-19 în stare critică, transferați la spitale din Cluj sau Moldova

SURSA: MApN
SURSA: MApN

Cinci pacienți infectați cu Covid-19, aflați în stare gravă, au fost transportați luni cu un avion Spartan al Ministerului Apărării de la București spre spitale din Moldova și Transilvania.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava – Cluj –Napoca și retur, cinci pacienți bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe SMURD și ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a transmis MApN.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.