duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVIDEO Noapte albă pentru pompieri din cauza unei substanțe chimice necunoscute aruncate...

VIDEO Noapte albă pentru pompieri din cauza unei substanțe chimice necunoscute aruncate în canalizarea unui bloc

-

Locatarii unui bloc din Galați, dar și pompierii au făcut noapte albă, din cauza unei substanţe chimice necunoscute, prezentă în canalizare peste limitele normale. Au fost evacuate în total 25 de persoane din întregul bloc. Ulterior, oamenilor li s-a permis să intre în locuințe, însă pompierii au supravegheat zona.

Reprezentanții ISU au stabilit că mirosul persistent vine de la o substanţă chimică utilizată în produsele de curăţenie. Pompierii au identificat şi izolat două recipiente folosite în acest scop. Cel mai probabil, cetăţenii au aruncat substanţele respective în scurgere, unde s-a produs o reacţie chimică ce a determinat apariţia mirosului înţepător.

La fața locului a fost chemată echipa specializată în cercetare bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN) de la ISU Brăilă. Pompierii gplățeni și brăileni au reverificat toate apartamentele din bloc şi s-a întocmit o hartă a valorilor înregistrate în timp, în fiecare din acestea.

„Au fost verificate canalizările cu un reprezentant de la Apă-Canal, împreună cu echipajele ISU Galaţi şi s-a constatat prezenţa unei substanţe chimice necunoscute, peste limitele normale. Ca urmare, s-au emis două concluzii ale intervenţiei de la locul T10. O serie de substanţe chimice necunoscute au fost deversate în scurgerea blocului, cel mai probabil la nivelul etajului 3. Ulterior, acestea au ajuns în canalizare, dar s-au manifestat o vreme şi în coloanele de aerisire. Împreună cu echipajul de pompieri cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila, s-au reverificat toate apartamentele din bloc şi s-a întocmit o hartă a valorilor înregistrate în timp, în fiecare din acestea. S-a constatat că substanţa chimică urmează traseul canalizării blocului T10: după ce mirosul a dispărut din apartamente, el s-a făcut simţit o vreme în canalizare”, au transmis reprezentanţii ISU Galaţi.

CITESTE SI: Incendiu într-un bloc din Galați. Focul a fost pus intenționat

Echipajul de pompieri cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila a rămas în Garnizoană şi va efectua o nouă verificare în această dimineaţă, pentru a vedea dacă a revenit problema.

sursa foto si video: ISU Galati

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...