Vicepreşedinte ANRE: Ne așteaptă o iarnă  foarte complicată! Trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai rău scenariu

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE a avertizat că pentru această iarnă românii trebuie să fie pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, fiind așteptată o iarnă foarte complicată din punct de vedere al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, deoarece sunt foarte multe lucruri impredictibile.

Potrivit acestuia, trebuie umplute depozitele la maximum posibil, spre 90% sau 95%, potrivit stiripesurse.ro.

”Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Vicepreşedintele ANRE a mai arătat că faptul că avem toate scenariile pe masă este normal.

”Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va există import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru că să ştim ce avem de făcut”, a comentat Zoltan Nagy-Bege.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.