Un nou caz Caracal a fost evitat. Intervenție rapidă a zeci de poliţişti pentru salvarea unei femei răpite de pe stradă de fostul iubit

Politia. Sursa FOTO: /Pixabay.com
Politia. Sursa FOTO: /Pixabay.com

Clipe de groază în Dobrosloveni, comuna de unde în urmă cu doi ani a dispărut de acasă Alexandra Măceşanu, adolescenta violată şi ucisă de Gheorghe Dincă.

O femeie a fost răpită în plină de zi, chiar din faţa primăriei. După o urmărire de mai bine de o oră, bărbatul a fost găsit. Iar tânăra este în siguranţă, potrivit observatornews.ro.

Răpită în plină zi

La doi ani de când Alexandra Măceşanu a plecat pentru totdeauna din casa ei din Dobrosloveni, comuna a fost, din nou, plină de poliţişti. O altă femeie a trecut prin clipe grele. Tânăra de 31 de ani a fost răpită în plină zi, chiar din faţa primăriei, sub ochii îngroziţi ai localnicilor. Era ora 8 jumătate dimineaţa.

Ea aştepta autobuzul să se întoarcă în Caracal. Moment în care fostul concubin a venit şi a fortat-o să urce în autoturismul pe care îl conducea.

Incidentul, semnalat la 112

Nimeni n-a intervenit. Mai mulţi localnici au sunat însă la 112 şi au anunţat incidentul teribil.

Oamenii legii s-au mobilizat rapid. Peste 100 de poliţişti au pornit din Dobrosloveni în căutarea celor doi. Maşina agresorului a fost reperată la nici 100 de kilometri distanţă, în comuna Mihăeşti. Forţat să oprească la filtrul poliţiei, bărbatul a fost imobilizat rapid.

” Facem precizarea că femeia se află în afara oricărui pericol”, a declarat Cristian Grigorescu, IPJ Olt.

„Era poliţie, el nu mai era acolo. Maşina era cu geamul spart, lovită. Poliţia a intrat în el să-l oprească”, a spus un martor.

Alexandra Măceşanu n-a avut parte de aceeaşi promptitudine. Au căutat-o târziu. Iar în ciuda celor trei apeluri disperate ale copilei la 112, poliţiştii nu au reuşit să identifice casa în care era sechestrată. Când şi-au dat seama, era prea târziu. Fata fusese deja ucisă.

Adolescenta de 15 ani nu îşi cunoştea agresorul. S-a urcat, naivă, în maşina lui Gheorghe Dinică crezând că o va duce la destinaţie.

Femeia de 31 de ani răpită îl cunoştea pe bărbatul care a târât-o până la maşina lui. Au fost un cuplu timp de mulţi ani, au un copil împreună. Dar se certaseră de ceva vreme. Nimeni nu ştie ce l-a făcut pe bărbat să faca acest gest.. Cert e că tânăra avea ordin de protecţie împotriva lui, valabil până în noiembrie.

„I-a pus ordin de restricţie. S-au întâlnit, a oprit maşina să vorbească. Când a văzut cumnată-sa, a sunat la poliţie, la 112. N-a ameninţat-o absolut deloc. N-a obligat-o absolut deloc”, a spus ruda agresorului.

Bărbatul a fost reţinut

Pagina de Facebook a agresorului este plină de fotografii şi filmuleţe cu fetiţa lor. Când nu postează imagini cu cea mică, face live-uri de la volanul maşinii. Bărbatul a fost reţinut. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate şi încălcarea ordinului de protecţie.

Pentru Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, cele două fete răpite şi ucise de Gheorghe Dincă, încă nu s-a făcut dreptate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.