TIMIȘOARA: Se reiau cursele pe Bega până la Ecluza Sânmihaiu Român

De sâmbătă, 2 iulie, se reiau cursele de agrement, în fiecare sfârşit de săptămână, cu plecare din Timişoara până la Ecluza de la Sânmihaiu Român.

„După mai bine de trei decenii, cursele de agrement de pe Canalul Bega vor reveni pe ruta Timişoara – Ecluza Sânmihaiu Român, în fiecare sâmbătă şi duminică, iar îmbarcarea pentru o plimbare de agrement spre Ecluza Sânmihaiu Român se va face din staţia Catedrala Mitropolitană, prima cursă fiind programată de la ora 12,00, iar cea de-a doua, de la ora 17,00. O cursă de agrement pe Canalul Bega de la Timişoara până la Ecluza Sânmihaiu Român va dura în jur de două ore”, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Societăţii de Transport Public Timişoara, Cosmin Bradu.

Preţul unei călătorii este de 30 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, în limita capacităţii de încărcare de 50 de persoane.

Beneficiază de gratuitate la călătoriile spre ecluză persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vârsta sub şapte ani, elevii, studenţii şi pensionarii de pe raza judeţului Timiş, pe baza documentelor doveditoare.

Până la Marea Neagră

Ecluza de la Sânmihaiu Român, care permite circulaţia navală pe acest canal a redevenit operaţională oficial în primăvară, după ce a fost reparată în cadrul unui proiect transfrontalier cu Serbia, astfel încât, după mai mult de o jumătate de secol de când a fost suspendată navigaţia pe Bega între România şi ţara vecină, să se poate circula pe canal între cele două ţări.

Odată cu deschiderea ecluzei de la Sânmihaiu Român, va fi posibilă circulaţia pe canal a ambarcaţiunilor de agrement de la Timişoara până în Serbia şi mai departe, pe Tisa şi Dunăre, fie spre Marea Neagră, fie spre sistemul Main-Rin-Marea Nordului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.