Tătaru: Ne așteaptă o lună grea, de încercare

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că urmează „o lună grea, de încercare” în lupta cu pandemia de coronavirus, mai ales din cauza campaniei electorale și a reînceperii școlii.

„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat ministrul Sănătăţii la TVR, potrivit Agerpres.

Tătaru a explicat ce se întâmplă dacă vor exista cazuri de copii care se infectează cu noul coronavirus.

„În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile. În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că în ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei sezoniere, au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină de la mijlocul lunii septembrie.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.