TÂRGU MUREȘ: Trei izvoare cu apa potabilă

Izvoarele situate pe străzile Moldovei, Predeal și Secuilor Martiri sunt singurele din Târgu Mureș care se încadrează în parametrii bacteriologici și fizico-chimici prevăzuți de normele legale.

Cele situate pe străzile Budiului, Constantin Romanu Vivu, Bulevardul 1848 și Calea Sighişoarei nu se încadrează în parametrii bacteriologici legali iar cel de pe strada Mestecănișului are parametrii fizico-chimici depășiți. Probele au fost recoltate în data de 15 mai anul acesta și au fost analizate de Direcția de Sănătate Publică Mureș, după cum declarat  șeful instituției, dr. Iuliu Moldovan.

Primăria Târgu Mureș a anunțat pe pagina sa de pe Facebook că la toate izvoarele vor fi montate tăblițe avertizoare cu mesajul privind calitatea apei, dacă este bună sau nu de băut.

În urma analizelor bacteriologice și fizico-chimice efectuate reiese faptul că apa este potabilă la aproximativ aceleași izvoare în fiecare an.

Anul trecut, doar izvorul de pe strada Moldovei se încadra în toți parametrii. Rezultatele analizelor de la toate izvoarele publice din județul Mureș vor fi finalizate la sfârșitul săptămânii viitoare, informează RADIO TG. MUREŞ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here