Spitalul județean Focșani are datorii la gaze și curent electric de 700.000 de lei

FOTO: 1662222/Pixabay.com
FOTO: 1662222/Pixabay.com

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a alocat, marţi, un milion de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani după ce reprezentanţii unităţii medicale au solicitat sprijinul autorităţilor judeţene pentru plata facturilor restante la gaz şi electricitate.

În prezent, Spitalul Judeţean Focşani înregistrează restanţe la utilităţi de peste 700.000 de lei.  Desi preţurile sunt plafonate, spitalul primeşte facturi lunare la electricitate de circa 300.000 de lei şi peste 200.000 de lei la gaz, potrivit g4media.ro.

„Am solicitat o sumă de bani pentru a putea să achităm facturile restante la lumină şi gaz, ca să putem funcţiona în continuare. Avem o sumă restantă de peste 700.000 de lei, companiile de utilităţi ne-au notificat să le plătim în termen şi noi nu avem bani. De aceea am solicitat sprijinul CJ Vrancea, care a fost alături de noi şi în trecut, şi care a aprobat suma de un milion de lei pentru unitatea noastră medicală”, a declarat, pentru Agerpres, managerul SJU Focşani, Constantin Mândrilă.

„Am alocat suma de un milion de lei pentru buna desfăşurare a activităţii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, care se află în situaţia de a fi notificată de furnizorii de electricitate şi gaze naturale privind sistarea acestor utilităţi, din cauza facturilor restante. CJ Vrancea susţine sănătatea şi sprijină Spitalul Judeţean, prin alocări financiare necesare pentru plata utilităţilor. Sănătatea este un domeniu prioritar pentru noi”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.