Șofer din Iași, reținut după ce a vrut să îi dea mită unui polițist ca să schimbe probele din dosar

Un sofer din judeţul Iaşi a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a vrut să ofere 15.000 de lei mită unui agent de poliţie pentru a distruge probele din dosarul penal ce i-a fost întocmit. El fusese depistat depistat băut la volan

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie Iaşi, poliţiştii au prins în flagrant vineri o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 15.000 de lei unui agent de poliţie. Barbatul vrea să îl determine pe poliţist să distrugă actele procedurale pe care acesta le întocmise în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice”, potrivit g4media.ro.

Bărbatul fusese depistat tot vineri băut în trafic de către doi agenţi din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani, având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.„Fiind condus la o unitate medicală de pe raza municipiului Iaşi, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice, iar pe traseul de întoarcere la sediul secţiei de poliţie a promis poliţiştilor, în repetate rânduri, suma de 2.000 de lei, iar ulterior suma de 3.000 de lei. După ce poliţiştii au sesizat ofiţerii anticorupţie, conducătorul auto a reiterat promisiunea oferirii a câte 1.500 de euro pentru fiecare dintre membrii echipajului”, a comunicat DGA Iaşi. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGA l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea unuia dintre denunţători suma de 15.000 lei.

„Fiind condus la o unitate medicală de pe raza municipiului Iaşi, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice, iar pe traseul de întoarcere la sediul secţiei de poliţie a promis poliţiştilor, în repetate rânduri, suma de 2.000 de lei, iar ulterior suma de 3.000 de lei. După ce poliţiştii au sesizat ofiţerii anticorupţie, conducătorul auto a reiterat promisiunea oferirii a câte 1.500 de euro pentru fiecare dintre membrii echipajului”, se arată într-un comunicat al DGA Iaşi. Ulterior, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGA l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea unuia dintre denunţători suma de 15.000 lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.