Singurul spital din România care are aparat pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele

Spitalul de Boli Infecțioase din Galați are singurul aparat din țară folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele. Echipamentul medical analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive și stabilește un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii.

Valoarea aparatului medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

“Dezvoltăm la Spitalul de Boli Infecțioase un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele. Spitalul de Boli Infecțioase din Galați este singura unitate medicală din România care are un aparat atât de performant de microscopie confocală. În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medicale. Dispozitivul analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scutește pacienții de o incizie chirurgicală, stabilește un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii și permite monitorizarea eficienței medicamentelor la nivel pielii. Și nu e singurul aparat de ultimă generație pentru diagnosticarea cancerului pe care îl aducem la Galați. În premieră pentru România, am demarat procedurile de achiziționare și a unui sistem de tomografie optică coerentă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 De asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns și un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecțiunilor dermatologice, și urmează să fie achiziționat și un dermatoscop wireless cu bază de date. Valoarea acestor două echipamente este de 355.000 de lei.   

Aparat medical, unic în țară. Galațiul va avea un centru de excelență pentru depistarea și tratarea bolilor de piele

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.