joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri localeSfântu Gheorghe: Impozite în funcţie de calitatea infrastructurii

Sfântu Gheorghe: Impozite în funcţie de calitatea infrastructurii

-

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, vrea să introducă un nou sistem de impozitare a cetăţenilor, care să aibă la bază calitatea infrastructurii şi nu zonele în care locuiesc, informează Portalul Național de Administrație Publică.

Antal Arpad
Antal Arpad

Ideea a pornit de la faptul că municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii ani de investiţii masive în infrastructură, prin urmare nu mai există diferenţe semnificative între zonele din oraş în ceea ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare. În schimb, există anumite diferenţe de la o stradă la alta, astfel încât primarul consideră că impozitarea ar trebui să ţină seama de starea infrastructurii.

”Eu cred că singura variantă corectă şi dreaptă este de a nu merge pe zone de impozitare, deci să nu spunem că zona asta e de categoria I, pentru că e posibil ca în zona delimitată să fie trei străzi refăcute 100% şi lângă ele sau între ele să fie două străzi ‘varză’ şi atunci de ce să plătească acelaşi impozit cel care stă pe o stradă care nu e asfaltată, iar vecinul lui, la 50 de metri, să plătească tot acelaşi impozit, dar pe o stradă modernizată. Atunci m-am gândit (…) să facem categoriile de impozit în funcţie de calitatea infrastructurii, adică dacă într-o zonă sunt două străzi alăturate, dar una are infrastructură 100% renovată, iar cealaltă are infrastructura slabă, una să fie de categoria I şi cealaltă de categoria a IV-a (…) Criteriile de impozitare înseamnă asfalt nu mai vechi de cinci ani, iluminat sută la sută şi aşa mai departe, iar omul ştie că dacă strada lui e nou-nouţă, are toate reţelele noi asta înseamnă categoria I, indiferent dacă locuieşte în centru sau la marginea oraşului, iar dacă vechimea asfaltului trece de cinci ani, spre exemplu, atunci intră în altă categorie de impozitare, mai scăzută. Eu nu cred că cineva care stă în cartierul de sub pădure, spre exemplu, la aer curat şi care beneficiază de toată infrastructura renovată să plătească mai puţin decât cei din centru”, a declarat Antal Arpad.

El a spus că urmează să se sfătuiască cu specialiştii pentru a vedea dacă este posibilă impunerea acestui model de impozitare, care ar urma să intre în vigoare în anii următori.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...