Secția de neo-natologie a celui mai mare spital din sud-estul țării, modernizată cu bani de la Combinatul Siderurgic Liberty Galați

sursa foto: Google
sursa foto: Google

 O secție pentru nou născuți a Spitalului Județean Clinic de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați va fi dotată cu echipamente medicale oferite de combinatul siderurgic Libery Galați. Investiția s-a făcut în regim de urgență pentru a respecta termenul de punere în funcțiune a secției.

Reprezentanții Combinatului Siderurgic Liberty Galați au anunțat că au dotat cu echipamente medicale de ultimă oră secția de neo-natologie a Spitalului Județean Clinic de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”. Concret, au fost achiziționate mai multe sisteme necesare incubatoarelor bebelușilor, valoarea totală a investiției fiind de circa 180.000 de lei.

„Proiectul a constat în înlocuirea tuturor sistemelor de distribuire a gazelor medicale și energiei electrice care deservesc incubatoarele pentru nou născuți și sălile acestei secții. Au fost instalate 9 „rampe” de distribuire a gazelor medicale, energie și iluminare, 14 seturi de aspirație și 14 oxigenatoare precum și alte repere. Valoarea totală a proiectului a fost de circa 180.000 de lei. Instalarea s-a făcut într-un timp record pentru a putea fi pusă în funcțiune odată cu proiectul de modernizare a secției, iar actul medical să se poată relua la timp și în condiții mai bune.”, au anunțat reprezentanții Liberty Galați.

Cel mai mare spital din sud-estul României se află în subordinea Consiliului Județean Galați. În această perioadă, unitatea medicală trece prin mari transformări, în urma unor proiecte realizate cu fonduri europene și cu bani de la bugetul județean.

„Suntem încântați că partenerii noștri din Combinat au decis să se alăture eforturilor noastre de a moderniza Spitalul Județean”, a spus Costel Fotea, Președintele Consiliului Județului Galați.

Investițiile la Spitalul Județean din Galați se vor finaliza peste câțiva ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.