sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRoșii de Matca, la preț de trufandale: 20 de lei kilogramul

Roșii de Matca, la preț de trufandale: 20 de lei kilogramul

-

Prima producţie de roşii de anul acesta s-a copt. Un kilogram de roșii se vinde în prezent cu 20 de lei kilogramul direct de la producător. În piețele din țară, la consumatori, roșiile vor ajunge la 30-35 lei kilogramul.

Prima recoltă de roșii pe anul 2024 a ajuns în piața en-gros din localitatea Matca. Prețul unui kilogram cu roșii este de 20 de lei în prezent.

„Acum sunt puțini legumicultori care au ieșit pe piață cu primele roșii, însă începând cu 1 Mai vor fi mai mulți. Dacă va fi soare și lumină, roșiile se vor coace. Cu siguranță, anul acesta de Paște se vor găsi în piețe roșii de Matca”, a anunțat Gheorghe Marin, primarul comunei Matca.

Legumicultorii spun că prețul roșiilor va scădea considerabil zilele următoare, atunci când va apărea mai multă marfă în piață.

Matca este cel mai mare bazin legumicol din ţară, cu peste 4.000 de producători, 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...