miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalRareș Hopincă, city manager Sectorul 5: În 2023, vom moderniza principalele bulevarde...

Rareș Hopincă, city manager Sectorul 5: În 2023, vom moderniza principalele bulevarde și vom dubla numărul de locuri de parcare

-

Noul an se arată promițător pentru Sectorul 5 al Capitalei: investiții record, peste 20% din buget pentru școli, străzi și spații verzi. Anunțul a fost făcut de Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5 și consilier general PSD.

Considerat cândva „Cenușăreasa” Capitalei, Sectorul 5 are acum o altă față. Astfel, din veniturile proprii, 20% reprezintă fonduri pentru investiții, iar peste 450 de milioane de lei din resursele bugetare provin din fonduri europene, a afirmat city managerul, care a precizat că Primăria Sectorului 5 a publicat, în ultima zi a anului trecut, proiectul de buget pentru anul 2023.

„Bugetul a fost construit pornind de la trei principii: mai multe fonduri pentru investiții, mai multă atenție la școli și grădinițe, mai multă preocupare pentru mediu – adică tot ce înseamnă curățenie, parcuri, spații verzi și spații publice de calitate”, a explicat Rareș Hopincă, citat de jurnaliștii Știri pe Surse.

Investiții record în Sectorul 5

Conform proiectului de buget al Sectorului 5, cele mai multe fonduri sunt alocate pentru investiții și pentru susținerea sistemului de învățământ.

„Bugetul ne permite să continuăm toate investițiile începute în 2019-2021. Adică reabilităm peste 100 de blocuri de locuințe, continuăm lucrările la 12 școli și grădinițe, construim noi locuri de joacă și noi spații verzi. În plus, începem un proiect amplu de regenerare urbană, pentru modernizarea principalelor bulevarde din sector și pentru dublarea numărului de locuri de parcare. (…) În cifre absolute, bugetul Sectorului 5 pentru 2023 este de 1.385.717.120 lei, din care 255.396.020 lei sunt alocați investițiilor, iar 178.664.350 lei sunt alocati pentru sistemul de învățământ din Sectorul 5. Alte fonduri semnificative sunt destinate secțiunii de funcționare, respectiv pentru salubrizare, întreținere spații verzi sau paza pentru școli, gradinițe și parcuri.

piedone, sectorul 5

La capitolul venituri, taxele și impozitele locale, achitate de cetățenii Sectorului 5, însumează aproximativ 150.000.000, iar cotele defalcate din impozitul pe venit depășesc 700.000.000 lei”, a declarat Rareș Hopincă.

În același timp, consilierul general PSD a arătat că cea mai importantă resursă pentru dezvoltare o constituie fondurile europene: „O resursă importantă pentru bugetul local o constituie fondurile nerambursabile, europene și naționale, estimate la peste 450.000.000 de lei, în contextul în care, în ultimele 6 luni ale anului 2022 au fost depuse 10 proiecte cu finanțare nerambursabilă, cu o valoare totală de peste 100 de milioane de euro”.

Conform city manager-ului Sectorului 5, bugetul local pentru anul 2023 va fi supus spre aprobare în Consiliul Local pe 20 ianuarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Medicament pentru diabetici, vândut „la negru” pentru slăbit. Treisprezece persoane, reţinute

0
Polițiștii au eliminat o reţea care se ocupa cu traficul de Ozempic, un medicament pentru persoanele cu diabet vândut „la negru” pentru slăbit. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare 21 de mandate de percheziţie, în...