Raed Arafat:“Va fi o perioadă ca în război pentru că va creşte numărul înainte să scadă”

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Raed Arafat, secretar de stat din Ministerul Sănătății, a anunțat că România are mai mulți infectați decât cei declarați și să urmează „o perioadă de război”. De aceea, acum mai mult ca oricând foarte important să respectăm regulile de distanțare socială.

„Ca în orice ţară care are COVID-19 şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil dar clar că trebuie crescut numărul testelor. Lucrurile vor deveni mai uşoare pe parcurs, depinde acum şi cum evoluează lucrurile” a afirmat Raed Arafat, la Digi24.

„Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război pentru că va creşte încă numărul înainte să scadă. Este posibil ca numărul pacienţilor de Terapie Intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare” a completat Raed Arafat.

Până astăzi, 11 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 208 de pacienți.

Scandal la „Victor Babeș”: Pacienții infectați cu COVID-19 vor să plece din spital.„Chemăm de 2-3 ori echipele Jandarmeriei”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.