sâmbătă, iunie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăProtest anti Uber la Timișoara. Primarul Nicolae Robu: ”pot să sune în...

Protest anti Uber la Timișoara. Primarul Nicolae Robu: ”pot să sune în vuvuzele cât vor”

-

Aproximativ 150 de taximetrişti au participat miercuri la un protest anti Uber în fața Primăriei Timişoara, iar edilul Nicolae Robu le-a transmis că ”pot să sune în vuvuzele cât vor în faţa Primăriei”, dar ar trebui să se adreseze instanţei.

Cei aproximativ 150 de taximetrişti de la mai multe companii din Timişoara au luat decizia de a organiza un protest anti Uber prin încetarea muncii timp de trei ore. Astfel, miercuri, între orele 10,00 şi 13,00, taximetriştii care reclamă concurenţă neloială nu au lucrat, ci s-au adunat în faţa Primăriei Timişoara pentru a protesta.

Manifestanţii au cântat imnul României, au folosit vuvuzele pentru a face zgomot şi au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum “Stop pirateriei”, “Noi respectăm legea, voi?”, “Vrem dreptate socială” sau “Vrem dialog”. De asemenea, protestatarii au scandat “Aplicarea legii”, “Taximetrie, nu piraterie”, “Justiţie, nu corupţie” sau “Robu,ai uitat când pe noi tu te-ai bazat”.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Banat Taxi, Adrian Jugănaru, a declarat pentru Mediafax că acest protest anti Uber este organizat cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că legea trebuie aplicată în mod legal pentru toţi transportatorii.

“Am depus la sediul IPJ Timiş o listă cu 242 de transportatori ilegali, maşini care nu au autorizaţie, să îi verifice. Este hârtia depusă la şeful IPJ Timiş şi aşteptăm să vedem dacă va colabora cu noi. Ne adresăm autorităţilor să-şi facă datoria. Să terminăm cu tot felul de măşti puse pe faţă. Ne-am săturat de minciuni şi de aceea vrem fapte concrete. Noi încercăm să facem din taximetrie o meserie frumoasă, să ridicăm standardele, să venim în slujba cetăţenilor, ne-am făcut aplicaţii informatice, ne-am schimbat maşinile. Această concurenţă neloială e menită de a ne discrimina, de a ne produce pagube şi de a ne pune într-o lumină proastă. Ei se erijează în oameni cinstiţi. Nu facem reclamă la nicio companie aici, ne referim la toţi transportatorii ilegali, clandestini, trebuie să se aplice legea pentru toţi. Nouă nu ne este frică de concurenţă. Noi cerem să fie egali în faţa legii, să nu se mai facă manipulări, să nu mai fim minţiţi. Aşa cum spune şi imnul «Deşteaptă-te, române» şi Veta Biriş (n.r. în melodia «Doamne, ocroteşte-i pe români»), eu cred că nu trebuie să ne minţim unii pe alţii, să plecăm să ne câştigăm pâinea pe alte meleaguri”, a precizat Adrian Jugănaru.

Ce spune Nicolae Robu despre acest protest anti Uber

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că taximetriştii nemulţumiţi ar trebui să se adreseze instanţei, nu să protesteze în faţa instituţiei.

“Este dreptul lor legal să protesteze, le-am dat autorizaţie pentru asta. Eu le-am semnalat în mai multe rânduri în care am avut întâlniri că nu se adresează unde trebuie. Nu ştiu de ce nu merg în instanţă, pentru că este singura instituţie care este abilitată să se pronunţe pe această speţă. Pot să sune în vuvuzele cât vor în faţa primăriei. Să meargă în instanţă, pentru că primăria nu are orice prerogative ar vrea ei să aibă sau îşi doreşte primăria ea însăşi să aibă. Noi nu putem să ne implicăm în activităţi economice, dincolo de cele care sunt în jurisdicţia noastră, respectiv pentru care ne abilitează legea. Dacă o instanţă de judecată interzice activitatea de taxi Uber, noi ne conformăm, desigur. Dacă în schimb instanţa de judecată spune că este o activitate legală, atunci noi nu avem ce să facem. Prin legea taximetriei noi nu avem responsabilităţi, decât în relaţia cu cei care fac taxi în acepţiunea legii. E foarte simplu, îmi pare rău că nu vor să înţeleagă şi de atât amar de vreme mereu fac agitaţie pe acest subiect”, a declarat Nicolae Robu despre acest protest anti Uber.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...