Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că merită un salariu de 5.000 de euro. Pe ce se bazează

dronă la Primăria Timișoara Nicolae Robu atacă USR referendumul pentru familie

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, consideră că ar merita un salariu dublu faţă de cel prezent, care este echivalentul a aproximativ 2.000 de euro, care ar trebui să fie format dintr-un salariu de bază la care să se adauge bonusuri de performanţă.

În opinia sa, s-ar cuveni să aibă un salariu cuprins între 4.000 și 5.000 de euro pe lună, ţinând cont de munca pe care o depune şi de performanţele obţinute pentru municipiu, inclusiv de manageriatul proiectelor cu fonduri europene pe care le-a realizat.

El a declarat vineri că primarii sunt trataţi „ca un fel de hoţi care se îmbuibă ei de unde se poate şi care nu trebuie să aibă salarii mari”. „Primarii sunt oamenii care au cea mai mare apreciere din partea concitadinilor lor şi atunci nu e normal să fie trataţi astfel. Eu cred că salariile primarilor ar trebui să fie mult mai mari şi iată, o spun eu, un om care nu dă doi bani pe bani. Ar trebui să aibă salarii mult mai mari decât cele pe care le au. Până acum un an salariile erau de-a dreptul ridicole, acum sunt sensibil mai bune, însă ar trebui să fie mult mai bune”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

El susţine că sunt rare cazurile de primari care şi-au atras oprobriul public, în schimb aceştia trebuie să suporte foarte multe nedreptăţi, iar creşterea salariilor celor peste trei mii de edili din România ar fi benefică şi pentru că ar creşte şi contribuţia lor la fondul de pensii. „Mă refer la salariul primarilor de comune, oraşe şi municipii. Consider că pentru salariile primarilor ar trebui stabilită o grilă în funcţie de complexitatea unităţii administrativ-teritoriale sub câteva aspecte şi în funcţie de aceasta să se stabilească o componentă fixă a retribuţiei şi apoi să se acorde bonusuri de performanţă în funcţie de contribuţia la modernizarea, dezvoltarea unităţii respective, pentru că răspunderea asumată de primar este în această zonă”, a detaliat edilul.

Grila amintită de primar ar trebui stabilită prin lege, potrivit acestuia. Edilul explica anul trecut că este aberant ca un primar să răspundă de toate proiectele europene, dar să nu aibă voie să primească bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. „Acolo se vede performanţa, dacă reuşeşti să dezvolţi oraşul, să creezi obiective noi, să modernizezi ceea ce există şi să faci asta şi pe bani atraşi din alte surse, de exemplu fonduri europene, de la Guvernul Norvegiei, elveţiene (…). Atunci trebuie să primeşti un bonus”, spunea Nicolae Robu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.