Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, vicepreşedinte al PSD cere demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache

referendum pentru unirea cu Republica Moldova

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, care este şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, cere demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, pe care îl consideră „singurul om responsabil de haosul din ultimele zile”.

Mihai Chirica a declarat joi că cere abrogarea OUG de modificare a Codului Penal şi organizarea unei dezbateri publice.

„Propun premierului Grindeanu şi liderului Liviu Dragnea următoarele două lucruri: să abroge la fel de urgent Ordonanţa 13 / 2017 şi să propună un proiect de lege Parlamentului să facă dezbatere publică, să consulte specialiştii şi societatea civilă”, a spus Mihai Chirica. Întrebat dacă premierul ar trebui să plece din fruntea Guvernului, Chirica a răspuns: „Nu cred că domnul Grindeanu trebuie să plece de la guvernare, nu trebuie să ajungem la alegeri anticipate, nu trebuie să manipulăm populaţia”.

„Cer public demisia domnului ministru Florin Iordache, pe care îl văd singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Avem nevoie de oameni competenţi, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor”, a spus Mihai Chirica.

Totodată, primarul Iaşiului a adăugat că îi cere lui Liviu Dragnea „să corecteze greşelile făcute”. Întrebat care sunt aceste greşeli, Chirica a răspuns: „s-a înconjurat de oameni greşiţi”. De asemenea, întrebat dacă ideile îi sunt împărtăşite de alţi lideri social-democraţi, Chirica a răspuns afirmativ, dar a adăugat că nu va da nume.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.