Primarul din Târgu Mureș, trimis în judecată în dosarul finanţării echipei de fotbal

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu, în legătură cu finanțarea ilegală a Asociației Sportive Fotbal Club.

Dorin FloreaAlături de Dorin Florea (foto), DNA a mai trimis-o în judecată şi pe Kiss Imola, director economic al municipiului Târgu Mureş, acuzată de abuz în serviciu, dar şi pe alţi şase funcţionari din Primărie, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu: Maria Cioban, Sergiu-Claudiu Maior (viceprimar), Istvan Benedek, Ioan Fărcaş, Laszlo Attila Bako şi Emil Virgil Măceşanu.

De asemenea, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan Nucu Man, preşedintele Asociaţiei Sportive „Fotbal Club ASA 2013″ sub acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri în formă continuată şi spălare de bani. În plus, DNA acuză întreaga Asociaţie de spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA,” în data de 18 iulie 2013, Dorin Florea, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureș și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.