Primarul din Gheorgheni, Janos Mezei, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Târgu Mureș l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni, județul Harghita, pentru abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare, informează Agerpres.

Primar Gheorgheni Janos Mezei
Janos Mezei

Potrivit DNA, primarul Mezei Janos și-a exercitat în mod fraudulos atribuțiile de serviciu după ce a încheiat, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafață de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roșu.

Prin contract terenul a fost înstrăinat către o societate comercială, în condițiile în care terenul nu putea să fie vândut deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC Monturist SRL de către Municipiul Gheorgheni (sub forma folosinței bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate).

”De asemenea, la data de 17.01.2015, inculpatul Mezei Janos l-a somat pe administratorul SC Monturist SRL (denunțător) ca, până în data de 19.01.2015, ora 9,00, să vină la sediul primăriei și să-și prezinte demisia din funcția de administrator, în caz contrar urmând a suferi consecințe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale și/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci și locui în municipiul Gheorgheni. În acest mod, inculpatul Mezei Janos încerca să îl determine pe administratorul SC Monturist SRL să renunțe la demersurile sale legitime de a obține, prin diverse demersuri legale (acțiuni civile în justiție, denunțuri penale etc.), restabilirea integrității patrimoniului societății”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susțin că demersul inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea și pe viitor a folosinței netulburate a terenului obținut ilegal de către reprezentantul firmei care obținuse, în mod nelegal, terenul de 400 mp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.