Primarul din Eforie cere intervenția autorităților pentru consolidarea falezelor, care se surpă

Primăria Eforie cere intervenţia autorităţilor pentru realizarea unor ample lucrări de consolidare a falezelor din oraş, după ce în ultima perioadă în mai multe zone din Eforie Nord şi Eforie Sud s-au înregistrat alunecări de teren.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Primăria Eforie, cantităţile de precipitaţii care au căzut în ultima perioadă au făcut ca procesul de eroziune şi alunecare a falezelor din stațiune să reînceapă.

Primarul oraşului, Robert Nicolae Şerban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căruia a prezentat care este situaţia din teren. “În acest moment, sunt afectate de alunecări de teren zonele din strada Gării (pe malul Lacului Techirghiol) şi faleza din zona Cazino – Capul Turcului ambele din Eforie Sud, dar şi Zona Belona – Complex Apolonia din Eforie Nord. Alarmant este faptul că procesul de alunecare a reînceput într-o zonă în care, cu câţiva ani în urma, ABADL a intervenit, prin lucrări de consolidare (Zona Cazino – Capul Turcului ) şi este vizibil de la zi la zi mai mult”, se arată în comunicat.

Primarul a mers luni pe strada Gării, unde a constatat că surparea străzii a avansat și a solicitat efectuarea unei expertize tehnice. De asemenea, Robert Nicolae Şerban a cerut să se intensifice, mai ales după ploi, lucrările de decolmatare a rigolelor din zonele afectate şi să fie montate panouri de avertizare a pericolului.

Primăria a precizat că în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţa pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale. Din acest motiv, Primăria Eforie transmite adrese oficiale către toate instituţiile abilitate prin care prezintă complexitatea situaţiei din teren şi solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane şi financiare pentru demararea unor lucrări ample de consolidare a falezelor din oraş.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.